Sista november

Det är en regning och tråkig novemberdag, det som var så  underbart igår.
Jag är stolt över mig själv, igår gjorde jag 8 sidor av min stora scrapbook till mamma och det blir riktigt snyggt :D

Nu är jag lite ledig medans pojken sover, och jag pratar med Julia :) och jag ska ta fram böckerna nu och försöka hitta något vi kan göra när min familj är här, håller även på med tvätten, barnens är klara men nu är det bara min som håller på att tömlas :P

Om 18 dagar åker jag till florida :D

Har inte så mycket att skriva mer, eller jo Ulle det var för varmt med mössan igår så jag lämna den hemma ;)

Ha det underbart kramar på er

Today is that the last november day and it´s pooring rain. So different compared to yesterday when it was 20 degreas :)
Im a little bit pround of my self, yesterday i worked on my scrapbook to my mum and I did 8 pages, and it´s really nice :D

I have a little bit of free time now when the little boy is sleeping and a talk to Julia :) Im gonna take the book about america so I can start to plan the week my family is here. And I even do the laundry, the kids is done, but my is in the dryer.

And it´s 18 days left to I´m in florida :D

I don´t know what I´m gonna write more, oh yeah, Ulle that was to hot to have the hat so I left it :)
Have a wounderful time, hugh to you :D

En solig novemberdag :)

Idag var det helt sjukt varmt, det var 20 grader ett tag :O
Kan ni fatta att man kan gå ute utan jacka, jag hade leggins och en tröja, och det var hur varmt som helt, helt underbart :D

Jag och Nanti tog en promenad i solen med våra kameror och tog lite kort, och pratade massor.
Gillar den tjejen grymt mycket =) Är så glad att vi har så kul ihop, det spelar ingen roll vad vi än gör alltid har vi kul :)

Lite bilder från dagen.






Väldigt fina bilder eller vad tycker ni ?

Ska nu ta och börja att skriva min inlägg på både svenska och engelska, för Nanti och mina andra engelska vänner är nyfikna på vad jag skriver i min blogg, så här här kommer inlägget på engelska också för ni som vill läsa :)


Today was it unbelievable hot day, that was about 20 degrees. :) Can you belive that you can walk around in leggins and a shirt in the end of november? That was wonderful.

I went for a walk with Nanti and we took our kameras with us and took some amasing pictures :)
And above here you can see some of them, hope you like them :) I do :D
We took as I said picture, but we talked a lot to. And always when we are together we have fun, it does´nt  matter what we are doing, always fun time together. I´m so glad that I have her as a friend :)

Nu klarar jag vintern :P

Igår åkte jag och nanti till en coatfactory, och Nanti köpte en jättefin  jacka vet inte hur man ska förklara men det är en mer finare stil på jackan, ni som vet min svarta fina jacka som mamma skicka över hit ^^ haha

Och jag hittade en jättefin vinterjacka som var i två delar, en rosa och en svart. Tyckte om den väldigt mycket. den kostade 60 dollar, och det är ca 400 kr :)

Det slank ner ett par coola solglasögon också. Det var meningen att jag skulle börja spara lite pengar men en vinterjacka behövdes ju :P

Lite bilder från igår


Min outfit :)                                                                    Nya solglasögon



Min nya jacka

Idag ska jag jobba lite mer på min scrapbook och sedan planera lite för min familjs hitkomst.
Sedan en promenad med Nanti :)

Julstämning

Man märker att det börjar närma sig jul här, människor springer ut och in i affärerna med kassarna fulla med paket och julsaker.

Idag har familjen pyntat lite i huset, det är väldigt mysigt, och det luktar jul, (doftljus).
Jag kom hem för en liten stund sen, har vart och köpt med grejer för min scrapbook och familjen är inte hemma vet inte vart dom är, men jag passade på att ta kort lite på hur pyntet ser ut =)


Öppna spisen


Ett bord som det brukar vara foton på


Julkrubba som barnen satte upp


Ljusen, dom små lådorna och allt för scrapbooken köpte jag för 29 dollar,
det är ungefär 200 kr.

Sitter här nu och lyssnar på julmusik och ska försöka göra klart scrapbooken och sen väntar jag på att Nanti ska höra av sig så ska vi göra något.
Det är väldigt mysigt att vara här nu för alla är glada och vi väntar på julen nu. :)
Men som många vet är julen väldigt stor även i Sverige och det är familjens högtid, så jag tror detta kommer va den mest jobbiga tiden att vara borta från sin familj, men vi kommer klara detta. :)
Jag kommer ju få uppleva en amerikans jul här, och ni har ju varit så snälla där hemma så jag kommer få massa presenter iallafall.

Ne nu ska jag ta och fortsätta greja så jag kommer någonstans. Ni får ha det underbart <3

IKEA !

Va ledig idag på dagen, ska börja jobba om 2 timmar typ,
Men idag var jag med min värdfamilj till IKEA :D woho :P
Lite svenskt:P
Åt köttbullar lingon och potatismos ;P

Det var väldigt kul att gå runt och kika, det kändes som hemma, fast lite konstigt när allt var på engelska priser och alla prata engelska :P men det var väldigt kul

Jag fick med mig två lådor, presentpapper, en paradisask, gifflar och pannkaksmix :P

Jag är väldigt trött vet inte varför, men jag ska ta och prata lite mer med pappa och sedan sova lite innan jag börjar jobba vid halv 5.

Ett stort grattis till Johannes som fyller år idag, hoppas du haft en bra födelsedag :)

Happy thanksgiving !

Idag är det thanksgiving här och på morgonen åt vi frukost ihop och tittade på den stora paraden som var i new york, och allmänt tog det lugnt.
Sedan vid 1 tiden var vi bjudna till ett par vänner och deras släkt var där och vi hade en jättegod middag och efterrätt och det var jätte trevligt. Hade tyvärr inte batteri i min kamera så det blev inga bilder.
Nu har vi precis kommit hem och vi ska nog se en film eller göra något när den lille pojken sover.

Vid halv 10 kommer nanti och vi ska till leesburg outlet, för imorgon eller aa redan ikväll, natt så börjar blackfriday, och det innebär att allt är jättebilligt, det är som en stor rea innan jul skulle jag tro. Så vi ska dit och se om vi hittar något.

Imorgon är mina värdföräldrar lediga också och vi ska åka till IKEA =D jag var egentligen ledig på morgonen men jag valde att följa med dom till IKEA, måste ju se det :) Sen ska jag jobba på kvällen, för dom ska förmodlingen till det spa jag vart på och även dom vart på en gång. Dom gillade det väldigt mycket.
På lördag ska jag försöka åka in till DC och hitta några presenter till jul för min kära familj där hemma :D

Kommer kännas konstigt att vara borta på jul, men det är också en upplevelse att fira med någon amerikansk familj också.
Jo jag ska säga thanksgiving är nästan större än jul, min värdmamma sa detta.
Det visste inte jag, jag trodde jul var den stora grejen här.
Jag ska som sagt fira jul i florida. Kommer bli härligt och roligt tror jag :)


Jag i cinncinati :P

251109

Hej allihopa, hoppas ni har det bra,
Det har jag här borta i USA, imorgon är det thanksgiving, och det kommer bli kul, min värdfamilj vet inte om vi ska åka till ett par kompisar som bjöd in oss eller om vi ska vara hemma. Men det ska dom bestämma ikväll :P

Idag slutar de stora barnen vid 12, för att det är dagen före en helgdag, jag tänkte att vi skulle ta och sätta oss och dom ska få titta i böcker och kolla upp vad man gör på lucia i sverige, vi ska fira det här, så dom måste ju kunna lite innan ;) Sen kommer pappan hem tidigt idag, redan vid 2. så det blir en lugn dag, Och den lille pojken decka när vi läste böcker uppe i hans rum, så han somna vid 10.

Måste säga att igår, så träffa jag en ny au pair, den nya au pairen i samanthas familj, hon var jättetrevlig, kommer från Spanien.
Innan jag träffade henne åkte jag till biblioteket och lånade böcker om usa, virginia och new york city, så jag kan börja planera för min familjs resa hit :)

Åkte även till target och köpte ett block, alarmklocka, och lite smink och sånt :)
Det var en mycket bra dag igår.
Och ikväll ska jag nog träffa Stina, hoppas att det blir så, det har varit krångligt varje gång vi bestämt någon dag och det har aldrig blivit av, men nu tror jag det blir av :)


Roadtrip till Ohio ! :)

Nu tänkte jag ta och skriva lite vad som hände under min helg =) Detta kommer bli ett mycket långt inlägg, så var beredd på det! :)

Kl halv 9 på fredagkväll kom Nanti och hämtade mig, jag hade min packning med mig och vi lasta in det i bilen och åkte hem till henne, där tog vi lite och åt och packade in lite drickor och annat som vi behövde under resan, sedan gick vi ner till hennes rum och sov till klockan halv 3, då vi gick ut till bilen och börja vår resa :)
Det är mycket lättare att köra under natten, mindre trafik :)

Vi kände att vi blev båda väldigt trötta så vid 5 ställde vi oss utanför mc donalds någonstans och tog en tupplur i en timme, tog lite "frukost" och sedan rulla vi vidare mot ohio.
Vi kom till ihop 8.45. jag körde de 2,5 timmar i slutet, vi körde och kollade upp vart stället var.
Sedan åkte vi till mc donalds och lånade deras toalett för att göra oss i ordning lite.


Vi åkte in till staden och hittade en mycket bra ställe att äta på :D


Vi båda tog denna goda hamburgare



Efter måltiden var vi vääääldigt mätte, vi gick runt i staden och kollade lite, jag köpte även ett par jeanse, en handväska, den andra gick ju sönder när jag var hos Julia ^^ hehe
Och sen köpte jag, en lång kofta kan man säga? jag vet inte :P

såhär ser den ut :P här är jag på bron över till kentucky :P

efter shoppingen åkte vi just till en av broarna, det var en väldigt fin syn, som ni ser i bakgrunden på kortet.
Vi gick över bron och tog massa kort och gick lite i kentucky. Där såg vi även massor av cheerleaders, och då hade det precis avslutats en stor tävling i cheerleading, så som i bring it on ^^ Synd att det var slut redan tyckte vi båda.

Lite bilder från bron:





När vi kom tillbaka till bilen hade vi 2-3 timmars tills monstertruck showen skulle börja så vi bestämde oss för att åka till en fin park vi sett inne i smeten av stan så vi åkte dit, tog en filt och jag läste inför körkortet. Nanti gick runt med min systemkamera och tog kort, kommer lägga upp massor av bilder på facebook för ni se vill se.

Efter ett tag gick solen ner och det börja bli kallt, vi åkte till arenan vi skulle se showen, och vi sminka oss lite snabbt och sedan såg vi att det var en mostertruck ute på parkeringen, och det visade sig att man kunde få åka med på den för 5 bucks, = 35 kr. ooh shit va kul det var :P vi satt på monstertucken ibak, dom hade gjrt iordning med säten och bälten där, och vi åkte över en bil och svängde skarpt och allt =D det var en upplevelse ska jag säga :P
och dom är rätt grymt stora.

Vi gick in i arenan och väntade på att vi skulle få släppas in till våra platser, och innan showen började kunde man få gå ner på "planen" eller vad man säger och se truckarna och ta kort och få autograf av förarna =)
Vi tog massa kort och prata med förarna lite och sedan gick vi till våra platser och var redo för showen.
Och det var riktigt coolt att se dessa monster köra, dom hade 3 del tävlingar, en var att hoppa långt, en var hoppa långt och högt, sedan var det frikörning.  Riktigt mäktigt :D




Efter showen åkte vi och åt på en restaurang vi försökte komma in på dagen men det var över 30 min i kö, men då tog vi den nu på kvällen istället :D maten var jättegod =)
efter det åkte vi och sov, och på söndagen vaknade vi vid 8 och vi började vår resa hem :D

Tog en liten paus vid 9.50 för att tanka och för att äta lite frukost och göra oss iorning lite, och kände oss mycket piggare efter det :D
Tog även ett stopp till vid 2-3 tiden för att käka lite och sedan var vi hemma i south riding, virginia vid halv 6 tiden, väldigt trötta med glada över en bra helg :D

När jag kom hem och packat upp och allt tände vi vår brasa ute och jag satt med barnen i knät och njöt av värmen från elden och vi pratade om min resa och vi gjorde även (machmallows?) med kex och chocklad, föräldrarna var ute också. det var ett bra slut på helgen =)

Hoppas ni hade en bra helg också :)


Staffan, hoppas att du kan läsa mina inlägg nu, jag har ändrat texten till större, jag vet att det kan vara svårt att läsa mindre texter när man passerat 40 års gränsen. Hoppas detta hjälper dig. Kramar


Roadtrip =)

Mina vänner det blir roadtrip som var bestämt :) vi hade lite problem först men nu är det klart att vi åker, nanti hämtar upp mig halv 9, men då ska vi nog vara hos henne ett tag och chilla lite, och så åker vi i natt, vi åker mot ohio :D det ska tydligen vara 20-25 grader där :D så får känna på lite värme iaf,

Nu ska jag gå upp till familjen hade jag tänkt lite, orkar inte sitta vid datorn^^

Måste säga lycka till till min tvillingbror och min kusin alex som åker till Zambia imorgon för 3 veckor med skolan. Hoppas att ni kommer få en bra resa :D
Sedan får ni berätta om den när ni kommer hem :)
Ha grymt kul nu :)


Kramar till er alla !

Scrapbook och plugg

Det fördriver jag min tid med just nu, jag väntar på min vän, vi ska ta en kaffe och sedan ska vi se på grey´s :D
Men jag har inte hört av henne än :(
Så jag vet inte vart hon är och vad vi ska göra, men vi får se =)

Har haft en okej dag med barnen, dom stora ville inte riktigt lyssna, men vi får ta och prata om detta mer hela familjen.

Tack till alla jag pratade med idag =)
Saknar er alla där hemma :D men nu är det snart jul och trevligheter :D


Grattis=)

Har precis lagt ifrån mig böckerna för körkortet, hoppas på det bästa att jag kommer klara det på fredag, annars blir det jobbigt, har press på mig men jag måste klara det. annars sa min värdpappa att jag inte kan åka till ohio ? men är det rätt, nej och jag tänker inte skita i det heller så. Jag ska se till att klara det,


Jo jag måste säga ett stort grattis till min kusin Elin som fyller 15 år imorgon (torsdag) det blir imorgon för mig med idag för dom där hemma i Sverige. Hoppas att du får en bra födelsedag :)
KRAMAR till dig =)

Contratulations my cousin :)



Måste få skriva några ord till min lille söta kusin :) liten och liten kanske jag inte kan skriva, men du kommer alltid vara min lille goa kusin ! saknar dig, saknar att bråka med dig och hitta på kul saker, men jag längtar tills jag kommer hem så vi kan göra saker ihop igen. Hoppas allt går bra i skolan och att de brownie ni gjorde var goda :)

Kramar från usa =)

Studera!

Nu är det tid nog att börja fundera på vad man ska studera här, har hittat en kurs som verkar lite intressant och även bra för cv:t när man kommer hem sedan. Det är om uppfostran på barn, ska läsa lite mer om den och titta hur det fungerar och kanske anmäla mig till den. Den börjar 11 januari, och är på onsdagar mellan 7-9.30, ska nog fungera tror jag :P

På tal om studera, så håller jag på att råplugga inför det amerikanska körkortet. fick reda på igår att jag var tvungen att ta det innan nästa onsdag för annars får min värdpappa betala 400 dollar, det var något med bilen han skulle göra. och han var tvungen att registrera mig också tydligen. Så jag ska göra provet på fredag hade jag tänkt.
Hoppas att det kommer gå bra :)

NU måste jag gå och sätta mig och plugga då , ha det bra :D

171109

Har inte jätte mycket att berätta just nu för tillfället som ni kanske ser, livet rullar på och allt går bra.
Imorgon ska jag träffa Stina den svenska tjejen från samma stad som mig som bor typ 30 min ifrån mig :P
Ska bli kul, vi vet inte vad vi ska göra, men det blir nog en hel del prat :P

Idag ska vi ha möte, jag och föräldrarna, och kolla igenom saker, och just ha en liten uppdatering sådär.
Det kommer nog gå bra :) Hoppas det=)

Ska senare träffa Nanti :)

Aja nu ska jag gå vidare och prata med en kompis från Sverige =)

Tack för pratet idag från familjen Lidberg och mamma :)

KRAM

New York resan

Den började som sagt inte så bra som jag skrev i ett tidigare inlägg, men jag kom iaf fram till NY vid halv 1 på natten, ringde julia och sa att jag var där =) så möttes vi, och sprang till varandra och gav en kram :)
Sedan begav vi oss till donken för att äta, var väldigt hungrig.
Gick sedan mot grand central station, och tog tåget till julias hem, eller vi tog tåget till tågstationen och tog därifrån bilen och hem :P

Vi fick vara vääldigt tysta för familjen sov för kl var väl kvart över 3 när vi kom hem till huset.
Sov till kl 11 på lördagen och vi åkte ut för att äta frukost/brunch på IHOP, det var ju en resa ska man säga.
Vi gjorde en video och vem vet, den kanske kommer upp någon dag. Får se det,

På kvällen åkte vi på en high school teater, dom spelade Narnia, och det gjorde dom väldigt bra.
Efter det åkte vi hem till julia och åt chocklad och hon fixade mina naglar, vi pratade och hade det allmänt trevligt och lugnt, vi gick till säng vid 2 tror jag det blev.

Söndagen åkte vi in till NY city och skulle gå runt lite så jag fick se det^^
Vi bestämde oss för att äta först, det tog väldigt lång tid innan vi fick maten, men dock var den väldigt god.
Så det gjorde att vi inte hade jätte mycket tid att gå runt i city, men jag har fått se en liten del, och även fått köpt mig en I <3 NY hoodie som är väldigt skön, och lite andra saker.

Bussen hem gick kl 4 och vi begav oss dit, och fick stå i en lång kö för att komma in på bussen, och säga farväl till varandra :( vilket var väldigt tråkigt. Men vi får vara glada över den tiden vi hade ihop , vilket var väääldigt kul.

Har inte lagt in alla bilder än, men jag kan lägga ut någon nu iaf.



Vi åt på grand central station                                             (modell?) julia utanför stationen =)




Vi på teatern                                                                                  VI =)


Liten uppdatering

Sitter nu på bussen påväg hem till Washington DC, lite tråkigt att lämna New York och en underbar helg med Julia, vi har gjort allt möjligt, kommer skriva ett inlägg när jag kommer hem, då jag lagt in bilder på datorn som jag kan ha med här :P
Vi har filmat väldigt mycket oxå, vissa kanske ni får glädje av men vissa är privata också, haha

Idag var det rätt sjukt, vi åkte in till NY city och vi kunde gå utan jacka? Lite konstigt om man skulle vart i Sverige, det är ju ändå mitten av november och vi kunde gå i t-shirt ? det var en underbar dag =)

Nu börjar mitt batteri att ta slut, så jag ska avsluta detta inlägg och ta och läsa min bok lite, jag köpte innan jag åkte den andra boken i twilight så jag håller på att läsa den, mycket bra, ser fram emot att se bion nu också, tror den släptes i helgen, så det blir väl snart en biokväll =)

Ha det bra =)
KRAM

Spännande historia

Nu ska jag allt ta och berätta vad som hände med mig och min resa, dock är inte resan över, sitter nämligen på bussen påväg till New York och Julia, "friheten" vet inte vilka ord man kan beskriva denna resa, men den kommer så lägligt och jag längtar grymt tills jag kan få krama om julia och dela med mig av allt och höra på allt hon har att berätta för mig =)

Jo såhär börja hela historien, först var det med att mina värdföräldrar sa att jag inte kunde sluta kl 1, för att jag va sjuk onsdag och halva torsdagen och det innebar att dom missade jobb. och det kunde dom inte göra mer.
Vilken jag kan förstå nu, men när dom sa det igår var det väl lite svårt att förstå det.
Men det var inte mer med saken, jag jobbade idag till 5 och vi hade en jättebra dag, tjejen var som sagt på playdate så jag spenderade tid med killarna, det var jätteroligt, vi lekte kurragömma, lagade mat och gjorde en banderoll för den lille pojken som fyller år i helgen =) Han blir 2, så stor så ^^

Aja tillbaka till ämnet igen, jag hade bestämt med en kompis att han skulle komma och hämta mig för att köra mig till metron kl 5. jag stod snällt och väntade inne i huset och var beredd att åka, men ingen dök upp, jag ringde hem till han ( han har ingen mobil) han hade inte åkt än, men han sa att han skulle åka om 5 min, han var tvungen att göra en sak. Jag gick med på det och snällt stod och väntade igen. Tiden gick och den blev mer och mer, jag ringde hem till han igen, och hans värdmamma sa att han redan hade åkt, och det är 5 min mellan våra hus, så jag började bli lite orolig och aa vart är han??
Snäll som jag är väntar jag, och tiden tickade iväg, jag börjar se min resa till new york rinna ut, jag ringer Julia och berättar om allt, hon säger att hon väntar på mig, spelar ingen roll vilken tid jag kommer, då lättade det lite i hjärtat iallafall.
Jag ringde en gång till till min kompis, värdmamman visste inte vart han va, då tog jag beslutet att beställa en taxi istället, så det hela slutade med att jag fick betala 40 dollar för taxin till metron, och från metron gick jag till platsen där bussarna skulle avgå från. Men då var ju problemet att jag inte hade någon biljett?? för jag var sen och allt, men det ordna sig i alla fall, jag kunde köpa en biljett direkt på bussen, och nu sitter jag som sagt här och väntar på att anlända till New York, och förhoppningsvis lite och äta, börjar bli hungrig, (mamma, jag hade med mig frukt och lite och dricka så att du vet:P )

Oj va långt inlägg det blev denna gång, hoppas ni klara av det :P
Vi har inte planerat så mycket att göra, vi sa att det räckte bara att vara med varandra och prata, men vi ska troligtvis åka in till new york city imorgon och hon ska visa mig dom mest kända platserna och så. Hon bor ju 1 timma utanför new york. Så inatt när jag anländer ska vi åka 1 timmes tåg hem också.

Detta kommer bli en toppenhelg vet jag =)

Ni får ha en underbar helg vad ni nu gör :)
Kramar

Fredag

Fredagen är snart över och det har varit en bra dag tillslut, de stora barnen slutade 12 idag men tjejen var inte där, utan hon följde med en tjejkompis hem vilket jag inte visste om. Fick lite panik över att hon inte var där, men pojken sa att hon var på playdate, och jag ringde och kollade med pappan och det stämde.

När vi kom hem lekte vi hide and seek jag och den stora medans den lille låg och sov, nu ska jag gå och ta upp den lille för han vaknat.

Kl 5 kommer Ricardo och hämtar mig och kör mig till metron som går till DC och därifrån en buss till New York och JULIA :D:D:D:D
Jag ska försöka hinna med 6.30 bussen, men det kan bli väldigt tajt, men vi får se, hoppas på detta, annars får jag vänta 1 timme.

Jag kommer iaf till New York i helgen, det är ju det som räknas :)

Kommer skriva om resan imorgon =)

Ha det underbart<3

Torsdag kväll/natt

Nanti har precis åkt, vi har tittat på grey´s och private praktice eller hur det stavas^^ vääldigt bra om man får säga, vi längtar till nästa vecka :)

Åh, idag fick jag reda på en dålig nyhet, aa först började det med att jag var fortfarande dålig i morse, så jag jobbade inte, men jag kände senare på dagen att jag kunde jobba lite, så vid 2 när mamman och barnen kom hem från skolan så gick jag upp och tog kontrollen över barnen och mamman kunde gå in på kontoret och jobba.
När pappan kom hem så berätta dom att jag inte kunde sluta 1 som vi hade bestämt.
Jag hade planer att ta 3.30 bussen från washington till new york. Men nu måste jag jobba till 5 för att dom har missat mycket från jobbet för att jag har varit sjuk.

Men det blir fortfarande new york, men att jag åker senare, jag ska försöka hinna med 6.30 bussen till new york, och det betyder att jag kommer vara där vid 11.
Julia och jag bestämde att det skulle kunna funka, :)
Vi ville fortfarande träffas och inget sånt ska få hindra det, så vi gör det bästa av situationen :)
Får springa från metron och till bussplatsen :P hoppas att jag hittar^^ får skriva ut karta och grejs imorrn .

Hoppas att ni får en bra dag/kväll vart ni än befinner er:P
Nu ska jag iaf gå och lägga mig.


onsdag

Ligger fortfarande i sängen och är sjuk, mår inte bättre och inte sämre.
Det är rätt tråkigt att vara sjuk, men Malin förgyller min tid på msn :)
Alltid lika kul att prata med henne :)

Försöker få tag i sims så att man kan spendera lite tid där^^ haha,

Fick även veta att brevet jag skicka till Angelica med hennes present som jag köpte på kryssningen är sönder och presenten var inte med, det är tråkigt att höra, för det var en present man inte kan göra någon annanstans direkt :( Ska försöka hitta något annat.

Snart är det sagt för alla mina vänner i Sverige att lägga sig, men jag har många timmar kvar, kl är ju bara 4 här.
Ska kolla om jag har någon film att se, och ska även vila lite, som sagt lite långtråkigt, men vad ska man göra?

Vill ju vara frisk till i helgen och New York =D

Men ett stort tack till Malin som vill prata med mig<3 Saknar dig jätte mycket, och alla mina andra vänner hemma i Sverige :)
Har vart borta från er i nu 3 månader och 1 dag :P

Hoppas ni har det bra =)
Godnatt på er i Sverige :)

sjuk

ligger i min säng med feber och huvudvärk, (jobbar inte idag) , jag jobbade småsjuk i måndags och tisdags, men idag klarar jag det inte. får se om det blir något mer inlägg senare, det beror på .

Ha en bra dag/kväll :)

3 månader

Har varit i USA i 3 månader idag =) det har gått 1/4 av tiden, det går både fort och långsamt, men jag trivs jätte bra och har underbara vänner att hitta på saker med.

Som tex idag, ska jag och Nanti åka och se på en konsert =)


 
 Kör på osminkat och prickigt på jobbet idag!



Ha det underbart =)<3


Great falls

Solen sken och jag hade med mig mina två kompisar till great falls igår, det är en jättestor park med vattenfall, det är en fors och vi såg några män som åkte kajak, mycket svårt men dom var grymt duktiga. Det var väldigt trevlig och vi tog många fina kort =)

Jag träffade också två st som gick i samma klass som mig på au pair skolan, det var kul att träffa dom, vi ska försöka hitta på något. Vi bor inte allt för långt bort från varandra så :)

Vi åkte sedan till IHOP och åt omelett och pannkakor, och man blir såååå mätt efter detta.
Men det var en grymt bra dag i solen :)

Kvällen blev lugn, och jag fixa med massa bilder som jag satte upp på väggen sedan, det blev väldigt bra :D
Kan försöka ta ett kort och lägga upp hur det ser ut=)

Här kommer iallafall lite bilder från gårdagen

    '


NU ska jag gå och lägga mig och vila lite, (pojken sover) jag mår inte bra, så ska försöka vila bort det =/

Farsdag

Ja det är sent om man tänker i Sverige men för mig är det faktiskt fortfarande söndag, så jag säger ett stort grattis till min älskade pappa på farsdag ! Det är lite svårt att ge dig en kram, men du vet att jag skulle gjort det om jag var hemma.
Du betyder väldigt mycket för mig pappa, tack för allt <3


Pappa och jag i hunnebostrand i somras

Underbar höstdag=)

Dagen började att jag snabbt pratade med mamma på msn, sedan åkte jag hem till Nanti och vi åkte med hennes familj till en markad, som en högskola anordnat, det var ett rum med kläder och grejer man kunde köpa, ett rum för vuxna typ där man kunde köpa smycken och annat. och i gympasalen var det massa hoppborjar och saker för barnen att göra, det var en trevlig stund.

Efter det åkte vi och kollade på hennes lille pojk när han spelade fotboll, men bara halva matchen, hon skulle ha lite bilder för scrapbook, och efter det åkte hon hem för att prata med sin pojkvän hemma i sydafrika, och jag åkte till target för att skriva ut bilder :P jag fick 30 bilder för 8 dollar, och det är 57 kr typ.

Nu väntar jag på att Nanti ska komma och hämta mig om typ 45 min för att vi ska åka till Maryland och se en bio ^^ det är en Irene huss film, sjukt, den är på svenska med engelsktext, kommer bli grymt kul :D sedan ska vi ut och äta någonstans =)

Kommer bli en bra kväll tror jag =)

Hoppas ni har det bra:D
kram från usa



Första veckan efter semester

Är nästan över nu, det är mindre än 5 timmar kvar^^
Jag har överlevt detta, ne men det är inte så jobbigt.
Har ju gulliga värdbarn så det är lugnt, men min lille pojk har varit sjuk så det har vart lite jobbigt för han, idag gick vi till lekplatsen och för första gången nu på 3 veckor, för veckan innan kryssningen var han sjuk också stackarn. Det var väldigt kul men väldigt kallt så vi stannade inte jättelänge, men en stund.

Ska till banken idag och fixa ett bankkonto idag också, helgen blir lugn vi har inte planerat något speciellt, vi ska bara umgås =) Jag och Nanti ska gå en promenad på söndag och ta kort vet vi i alla fall. Vi ska nog åka till Great falls eller något liknande :P

Aja nu ska jag gå och göra lite nytta när pojken sover. Ha det underbart =)
<3

Alla har vi olika bakgrund.

Måste säga att det är rätt intressant att vara Au pair, man får ta del av så mycket, både konstigt och roligt, bra ja allt vad man kan komma på.

Hade en disskution med en kompis, och vi pratade om våra hemland och om hur det var. I hennes land är det väldigt vanligt med 2-3 inbrott med pistolhot och till och med våldtäckt och mord i VECKAN, ja ni hörde rätt, i veckan i hennes stad. Medans i Sverige är det inte alls så, visst det förekommer mycket kriminalitet och sådant i Sverige också men inte alls på samma sett.
I hennes land kan man betala poliserna för att "tappa bort" polisrapporten och inget kan hända i rätten senare. För dom är så dåligt betalda.

Det är en helt annan kultur och en annan sak att det var en tjej som sålde lägenhet och bil, hennes mamma är bortgången från 1.5 år tillbaka och hon har nästan ingen kontakt med sin pappa och bror, men ändå kom hon hit, hon sålde allt hon hade för att komma hit som au pair och bort från livet där hemma. Medans jag åkte hit för att ha ett litet avbrott i mitt liv och se världen lite och växa som människa.

Ibland känner man sig dålig när vi har det så bra som vi har det i Sverige när man hör hur ens kompisar har det där hemma. Men livet är inte rättvist som min pappa och mamma säger. Det är inget man kan göra åt det, men vi alla älskar våra länder och vårt hem ändå som vi sa.

det var några "visa"? ord från mig denna gången, hörs senare



Bästa vännerna här, dock är Patrizia (till höger) hemma i Tyskland igen :(


Ny design

Har bytt design nu till en mer enkel men ändå snygg enligt mig själv.

Vad tycker ni om den nya designen?

Har precis satt mig och ska börja göra en scrapbook nu :D
Senare ikväll ska jag träffa Nanti, blir en lugn kväll.

Tack för pratstunden idag min familj och även Ulle och Coffe :D
Alltid trevligt att prata med er där hemma =)
Saknar er alla <3

Ha det bra pusshej


Mer planer :D

Det händer alltid mycket här i USA, måste ju passa på när man är här ju och kan leva livet,

Nästa helg ska jag upp till New York och träffa Julia :D
Och i april ska jag förmodligen åka till en kryssning i karibien igen med Nanti :D

Dagens planer är att gymma omo nanti slutar vd 7 annars ska vi bara titta på greys avsnittet från förra veckan :D

Ha det underbart<3

Måndag!

Jag överlevde dagen med att jobba som vanligt igen^^ fast min lille pojk är väääldigt förkyld så min dag bestod mest av att springa och torka snuva från han, men han var söt haha speciellt en gång, han la sig på golvet i kontoret och vår konversation var följande:

Jag : ******* what are you doing?
***: sleeping..
Jag : are you sleeping on the floor?
***: yes,

Haha det var rätt gulligt och väldigt raka svar,
Det är rätt roligt att se han växa och lära sig saker. Han är väldigt avancerad för sin ålder och kan väldigt mycket, han vet hur man ska bilda rätta meningar och han förstår olika situationer och allt sånt, kan inte sitta här och skriva vad han kan och inte för det kommer bli jobbigt och långt^^

Men det är väldigt kul att se att han går frammåt i hans utveckling och att jag vet att jag är ett stort bidrag till det också i och med att jag lever med han 8 timmar varje dag om inte mer.

Aja nog om det, ikväll ska vi göra något med Samantha som åker hem till Brasilien imorgon, hennes år är över :(
Tror vi bara ska mötas på Panera bread eller något sådant och sitta och prata och ta det lugnt.
Väntar på svar från Nanti om vad som händer.


Har även fått lite tankar på vad jag vill göra efter mitt år här som au pair, just nu känner jag att jag inte är redo för att tillbringa 3 år på skolan igen, utan vill göra något kul i mitt liv mer, min första tanke var att jobba på kryssningen som jag var, men jag läste lite mer nogrannt och man var tvungen att vara 21 år för att jobba där. Jag är ju bara 20 nästa år, så den tanken gick inte så bra.
Men då kom jag på att man kan jobba för fritidsresor eller något sådant bolag. Då vill jag helst vara i ett varmt land =) haha och ta hand om barngrupper och annat, för det är verkligen jätte kul att resa och man utvecklas så mycket.

Men då finns ännu ett problem, att jag saknar ju alla mina kompisar och familjen där hemma, det är det som är hindret just nu. Detta är dock bara en tanke men man vet aldrig vad som händer i framtiden, men jag vet nog väldigt klart att jag inte ska börja läsa nästa år, utan försöka fixa ett litet jobb och sedan ut och resa igen.

Kan säga att jag ska till New York den 13-15 november =) äntligen :D ska åka och bo hos Julia =)
Det är grymt mkt som vi saknar varandra och nu längtar vi båda jätte mycket för att se varandra.
Jag ska prata med min värdpappa om jag kan få sluta lite tidigare på fredagen så jag kan åka, så slipper jag komma så sent till Julia och vi kan göra stan i New York, låter väldig bra =)

Har även fått en förfrågan om att åka på en 4 dagars kryssning med Nanti i April, ska kolla över detta också, det är väldigt mycket pågång nu känns det som, men det är kul att det händer saker i mitt liv.

Och ni där hemma, ni betyder grymt mkt för mig och jag blir jätteglad när ni säger att ni saknar mig och att jag betyder för er, det stärker mig TACK så mycket allihop<3
Ha det underbart

Kryssningen !

Det kanske är många som väntat på detta inlägg, äntligen kommer det, jag ska berätta om hur det var på kryssningen.
En varning är att detta inlägg kan bli väldigt långt. Men dock kanske roligt?

Denna fantastiska resa började men att på lördagmorgon kl 6 åkte vi till flygplatsen och Nanti var med och skulle ta hem bilen, hon tog även hand om hundarna undertiden vi var borta och hämtade oss igen.

Vi kom till flygplatsen och tog lite frukost där och sedan tillslut ett flygplan till orlando flygplats i Orlando.
Och där möttes vi av en helt annan natur och det var varmt och skönt. Det var palmträd och grönt och soligt, helt underbart.
Vi satte oss på en buss som tog drygt en timme som tog oss till hamnen där vårt stora skepp eller vad man säger stod. Det var massivt och grymt stort. Vi sa till varandra, "Titta detta ska bli vårat hem i en vecka ! " fast dock på engelska^^
Allt med papper och annat gick bra för mig och för alla andra, vi fick en kort som gick till våra rum och som vi även kunde handla med och det var mycket viktigt att vi inte tappade bort detta.
Jag fick även tjejens kort så att jag kunde komma in i deras rum då jag skulle jobba.

Denna första dag gick i stort sätt ut på att se hur båten såg ut och rummet och allt. Jag missade dock välkomsföreställningen för att min lille pojk sov så jag var tvungen att se till han när han sov, men familjen var uppe och såg allt och tog kort så att jag kunde se, sedan efter en stund kom pappan in och sa att jag kunde springa ut och titta och se hur allt såg ut uppe på 9 och 10onde deck. Det var helt underbart ska jag säga.

Det kommer vara omöjligt att visa så mycket bilder som jag vill, men för ni som har facebook kommer jag att lägga upp väldigt mycket bilder där så ni kan se. Men i slutet av detta inlägg kommer jag lägga upp några så ni kan få en liten bild hur det såg ut.

Efter när familjen kom tillbaka hade jag jobbat klart för dagen, och vi bestämde att jag skulle börja jobba vid 12 nästa dag.
På söndagen vaknade jag och gjorde mig i ordning för att gå upp i solen och äta frukost, frukosten var väldigt god, en stor buffé med allt du kunde önska. Allt ifrån färsk frukt till donads och allt där emellan.
Gick upp på tiondedeck och satte mig och njöt av solen tills det var dags att börja jobba.
Denna vecka har inte vart så ansträngande angående jobb. Har mest jobbat när pojken sovit och det betyder att jag kunnat sitta ute i solen på balkongen och läsa eller bara sitta och njuta eller se på tv och se till att allt är okej med pojken.

På måndagen började jag vid 2 tiden, och innan det hade jag frukost som vanligt och lite tid i solen, men sedan gick jag till en stor biosalong och där var den en kvinna som hade en föreläsning om disney och hur det går till när dom ska göra något, det handlande mest om de olika nöjesparkerna, hon var själv en grafiskdesigner, och har jobbat med walt disney, Det var lite coolt att vart med om det, Jag återvände även på torsdagen då hon pratade om hur de 5 olika slotten kom till och hur dom tänkte, och hon kände igen mig^^ Det var lite kul.

Sedan har vi även besökt 3 olika öar, en på tisdag, det var st. Martin och det var helt underbart fint, det fanns olika stränder och smågator med olika butiker, vi spenderade först lite tid med att gå runt i byn och se vad som fanns, men inget lockade mina ögon här, men sedan gick vi till stranden och vi spenderade kanske 2-3 timmar där, och under den tiden blev jag väldigt solbränd :(
Tillbaka på båten hade vi middag på restaurangen för dagen, kommer dock inte ihåg vad jag åt, men jag tror det var kyckling^^
Det går till såhär att man har olika restauranger för olika dagar, det är redan bestämt vilken du ska gå på vilken dag. Och man har samma servitörer under hela resan, det gör att man lär känna varandra och dom vet om man har några speciella dieter eller allergier vilket gör det väldigt enkelt för båda parter.
Vi hade väldigt roliga och trevliga servitörer. José och Ardian.

På onsdagen var vi på en annan ö, dock gick jag inte av båten för jag var dålig efter tisdagen, jag mådde dåligt och min rygg och axlar brände jätte mycket, hade en väldigt dålig huvudverk och allt, så jag försökte stanna inne så mycket som möjligt och ingen sol för mig denna dag.Jag tog väldigt fina kort över ön. Pojken och pappan tog en promenad på ön och mamman och de stora barnen åkte ut på en katamaran och snorklade och det var en väldigt rolig och vacker tur sa dom.
Jag började jobba kl 3 denna dag, vilket var väldigt skönt.
Även denna dag var det piratnatt på skeppet, och kl 9.45 på kvällen började piratpartyt på deck 9. Alla barn och även några vuxna spelade ett typ av wii spel på en stor tv, och det gick ut på att man var Jack Sparrow och man skulle akta sig från kanoner som sköts mot skeppet och allt, sedan var det lite dans, och tillslut kommer Kapten krok ner från ett av "tornen" på skeppet ner från ett rep och allt slutar med ett stort fyverkeri från båten upp i luften. Det var väldigt vackert.
Senare på kvällen gick jag till en bar och där var det en tävling om vem som hade den bästa halloweenkostymen, vilket var väldigt roligt att se vad folk klädde ut sig till. det var allt från hundar, tekanna från skönheten och odjuren, till mussepigg domino.


Torsdagen var en dag på havet, och vi var i solen, lekte och det hände inget speciellt, eller jo just måste berätta, att fyra kvällar var det en stor show, en show av disneyfigurer och allt, kan inte förklara så bra, men jag burkar jobba under tiden dessa shower är, kl halv 9 på kvällen, men denna kväll var min värdpappa trött och han sa att han skulle ta pojken till sängs och att jag inte behövde jobba, vilket gjorde att jag kunde gå och se en show, det var helt otroligt fint och helt underbart, denna show handlande om "when the drem comes true" Jag var så glad över att jag hade möjligheten att se en show. De stora barnen valde att gå och se en 3D film och mamman var med dom, fattar inte varför dom valde att se en film som dom kan se igen framför en show dom aldrig kan se igen, men men deras val. Jag gjorde det rätta valet och se showen =)
Efter showen gick jag till en av barerna och där var det en komiker som var hur rolig som helst, han var buktalare.

Fredagen var den dag alla längtat på, det var då vi skulle komma till disneys egna privata ö, med en underbar strand, bbq buffé massa olika aktiviteter att göra. Det fanns allt man ville ha på denna ö, helt underbart, vi önskade att man skulle fått ha två dagar här på denna ö. Här spenderade jag väldigt mycket tid med att leka med de stora barnen vilket jag inte hade gjort så mycket under veckan, för de har varit med i en barnklubb där de har spenderat väldigt mycket tid och har haft väldigt kul.

Så det var väldigt roligt, vi lekte i vattnet, vi gjorde sandslott m.m.
Och påvägen tillbaka till båten ville jag och den stora pojken rymma bort och stanna på denna ö, men det fungerade inte riktigt så tyvärr.

Lördag morgon var den morgon vi aldrig ville skulle komma, men allt roligt har tyvärr ett slut, vi gick upp och hade frukost och gjorde oss iordning för att åka hem. Vi tog bussen igen till flygplatsen i Orlando, resan är dock inte slut för när vi kommer dit har dom överbokat vårat flyg och ger oss en möjlighet att få åka hem vid 5 istället för två och vi får bättre platser och även 5 gratisbiljetter ner till Florida, och vi tog detta och stannade kvar några timmar till. Men det gick bra och vi kom tillslut på planet, men då hade vi ett problem till, vi hade inte med oss Nantis nummer, hon hade som tur ringt min värdmamma och vi fick kontakt med henne, men hon blev stoppad av polisen två gånger på väg till flygplatsen!
En gång var för hon körde för fort från hennes hus till mitt för att hämta vår bil, och den andra gången var för alkoholtest på en stor väg. Så det tog tid, så vi väntade över 1 timme på flygplatsen för alla och vi blev mer och mer frusterade och trötta och vi ville hem. Vi kom hem vid 9 tiden och gjorde lite pizza och började ladda tvättmaskinen från alla kläder från veckan.
Jag gick till sängs vid halv 11 och jag tackade nej till att följa med och fira halloween för jag var som sagt väldigt trött och jag hade huvudvärk. Är lite "ledsen" över att jag missade halloween som är så stort här i USA, men och andra sidan har jag fått tillbringa en vecka på en underbar kryssning i Karibien, vilket jag föredrar mer.

Har även fått lite shoppat på båten, det blev en klocka, klänning, kapsylöppnare, en liten mussepigg, present till Angelica, och lite vykort.

Måste berätta att varje kväll gjorde dom som städade rummet olika figurer av handukarna och städaren i min värdfamiljs och mormor och morfars rum visade mig hur man gör en apa och en dinusarie =) men jag vet inte riktigt om jag kommer ihåg helt hur man gör men, det var väldigt roligt att han visade mig hur man gjorde=)

Man kan inte beskriva i ord hur denna resa har varit men jag har nu gjort ett försök och hoppas att ni gillade det =) Här kommer lite bilder från resan:

  






  


 Ser ut som en väldigt bra ställe att vara au pair på :)


Hejdå paradiset, alla som var med under resan är här på kortet=)

Tack för mig denna gånger, ha det underbart =)




RSS 2.0