Liten rast=)

Dagen har gått bra hittills=)
De stora barnen tittar på tv nu, och den lille sover så jag får lov att använda min dator lite nu mitt på dagen.
Håller på med tvätten oxå och jag ska ta och vika de sista nu snart.

Vi åkte till open gym idag och det uppskattades väldigt mkt, efter det åkte vi till biblioteket för att jag skulle skaffa mig ett bibliotekskort och direkt efter det åkte vi för att hämta upp dom stora barnen, och det tog en tid för man åker med bilen och får stå i en lååång bilkö, och sen när man är inom ett visst område blåser dom i visselpipan och då är det dags att gå ut bilen och hämta barnen och ta dom till bilen, och när dom blåser igen så får man starta bilen och åka iväg^^ haha

När den lille vaknat så ska vi gå till playground och leka och träffa några vänner=)

Sen ikväll ska jag äta med familjen tror jag och sedan ta en cykeltur med några vänner här i området=)
Vi ska försöka leva lite nyttigare och cykla och gå varje dag och tänka på vad vi äter=P

Tack för alla kommentarer och allt:) saknar er där hemma<3

Första dagen med lilla pojken idag:P

Jag ska snart börja jobba, men jag hinner skriva lite, och just nu pratar jag med min moster och har kamera på så jag får se min lilla kusin som föddes dagen efter jag kom till familjen=)

Han är jätte söt:) tack så mkt=)

jag tror att det kommer gå bra att jobba, dom stora barnen slutar vid 12 idag, för att det är första dagen, och sen slutar dom vid 3 tror jag det är, :P

men nu måste jag göra mig iordning för att jobba=)
Ha det bra

Söndag

Sov hos erica idag och kom hem vid 1 eller vad klockan var, sen prata jag med massa från sverige=)
Min moster och hennes familj, var väldigt roligt att prata mer er=) tack så mkt<3

Sedan prata jag med mamma och pappa oxå<3 och mina två bästa kompisar i sverige, Angelica och Malin<3

så idag har det vart mkt prat med dom där hemma, var väldigt skönt=)
Nu ska jag ska åka iväg på en konsert med mina kompisar=) väntar bara på att en ska ringa så ska jag hämta henne sen sticker vi=) Hoppas att det blir bra=)haha hon ringde nu så jag måste sticka, men ha det underbart  där hemma=) och vart ni än befinner er=)

<3

lördag

är hos en kompis nu, har sovit här, och sover fortfarande men jag fick lana hennes dator.
Hon är fran tyskland, har inte msn messenger pa denna dator och jag fick igang web messenger pa nagot sätt men jag vet inte hur man börjar skriva till folk sa ni som vill prata far börja skriva till mig,

Jag hade en väldigt trevlig kväll igar da vi va hos tomas killes kompis och "festade" kan inte kalla det fest men a vi ungicks och spelade spel och annat, och det skulle bli väldigt sent sa jag sov hos en kompis.

Idag ska vi aka och shoppa lite, sen ikväll vet jag inte vad som händer, jag ska försöka sova borta igen:P haha
för min äldsta pojk ska ha sleepover, men vi far se vad som händer=)

Ha det bra


Denna dag var lyckad=)

Är glad att jag hade en bra dag idag=)
Den lilla sov och var glad hela dagen, hade dock lite små problem med tjejen men det är som vanligt, och sen så går det över lika fort.

Ja det har varit en allmänt bra dag idag=)
Har även gjort brownies för att ta med mig ikväll, vi ska hem till en kompis=)
Ska sova där, och aa hoppas på en bra kväll=)

NU ska jag göra iordning mig, ha det bra=)

Äntligen fredag=)

God morgon, kl är 7.17 här hos mig och jag börjar 7.45, så jag har lite tid på mig=)
Hade tänkt åka till biblioteket idag med barnen, och lämna tillbaka några böcker och låta dom läsa lite.

Sen vet jag inte vad vi ska hitta på, vi får se vad det blir=)
Men ikväll ska jag bort till en kompis och sen sova där, så jag måste på något sätt hinna göra brownies under dagen oxå, men det kan vi nog fixa=)

Får säga Grattis till min morbror Staffan som fyller år imorgon den 29 augusti!, för jag hinner nog inte skriva sen, men ett stort grattis från mig till dig, och många kramar, hoppas du får en bra födelsedag=)

Ha det bra kram sofia


Tuff dag,

Herregud ja, det kan man säga,

För det första så va vi alla lite konstiga idag för Paulia skulle åka hem idag,
Sen så hade hon panik för att hon hade problem men att få med sig alla saker, tillslut blev det så att hon lämna kvar en hel del saker och sen så tog hon en av mina resväskor för den va större, men jag kommer få tillbaka den på nyår för hon kommer hit och ska fira den, kanske inte just till min familj men jag kommer fira den ihop med henne. =)

Sen så vägra den lilla att sova på hela dagen, jag vet inte hur mkt jag försökte med men han vägrade att somna, jag försökte i nästan 3 timmar att få han i säng, men det var omöjligt.

Sen bestämde vi oss för att åka till flygplatsen och säga hejdå till Paulina, och den lilla var fortfarande vaken och relativt pigg konstigt nog, sen så fick vi vänta och vakta Paulinas saker för hon hade glömt något i bilen så hon sprang och hämta det men Paulina och hennes kompis kom inte ihåg var de hade parkerat så det tog en tid och barnen började bli otåliga, det var jag och Tamara och hennes barn som åkte ihop i var sin bil.
Sen kom ännu ett problem, vi missade avfarten hem , så det blev en jättelång omväg på över 1 timme och jag hade ingen aning om vart vi va, så jag följde bara Tamara som hade en gps som tog oss hem,

Helt otrolig dag, men jag klarade det, och ibland så har man tuffa dagar och nu vet jag att jag klarar av det oxå, och hoppas att jag kommer få en bra dag imorgon,

Imorgon ska jag även iväg till Tamaras kompis på en fest och sen sova där, och sen kanske jag ska sova hos Tamara på lördag, ska fråga henne, för den stora killen fyllde år i onsdags så han ska ha sleepoverparty med typ 8 kompisar i källaren så mina värdföräldrar sa att jag kunde försöka sova borta då^^ Vi får se vad som händer.

Det var en liten uppdatering från idag, om ca 30 min ska jag möte Erica den andra svensken här och vi ska ut och gå och vi får se vad som händer.

Ha det underbart<3

Tack!

Tack för alla fina kommenterer,
Måste bara svara på mammas, jag vet inte om jag kommer hem nästa år, det kan man aldrig veta såhär tidigt ju, men jag har ju planer när jag kommer hem, så troligtvis kommer jag hem=)

Igår hade vi en jätte bra kväll, först åt vi med familjen förutom Laura för hon är i New York, vi åt på en restaurante, för Den stora pojken fyller år.

Idag åker Paulina hem:( kommer säkert gråta, men måste tacka henne för allt, hon har gjort så mycket för mig så , ne nu hinner jag inte skriva mer för jag börjar jobba.

Ha det bra=)

En rolig nyhet=)

Igår fick jag reda på att vi skulle åka till Karibien på kryssning med familjen och min värdmammas föräldrar=D
Shit va coolt, det är en disneykryssning, så jag måste skicka in ett papper till huvudkontoret för att få det signerat.
För om man ska åka utanför USA under året måste man få det signerat annars kommer man inte in igen.

Det var det jag skulle berätta nu ska jag snart sticka upp och jobba=)
Tjejen har en playdate idag här mellan 10-4 så jag har ett barn till idag=)

Ha det bra

Bilder=)

Tänkte ladda upp lite bilder från resan till Washington DC och spakvällen igår=)

















Det var lite bilder från washington,
Blir väldigt mkt bilder i detta inlägg men hoppas ni gillar det=)


Här kommer bilder från spakvällen


Paulina i den fina dräkten man va tvungen att ha:P



Kommer sakna dig grymt mkt tjejen<3


Tomaoch Elli=) (smeknamn:P)



Sista bilden, haha inte jättesnygg men^^

Och idag kommer min LCC för att prata med oss=)
Ska nog bara ta det lungt idag, men vi får se=)

Wounderful day:D

Nu ska ni få höra något kul:)
Idag efter jag slutat, jag jobbade 1 timme extra för den stora pojken var på en operation med tänderna så föräldrarna var där och jag va hemma med dom andra.

Men nu till det roliga, vi åkte till ett spa, 4 tjejer, jag vet inte hur jag ska beskriva det, men man fick först lite kläder och sen gick man in till omklädningsrummet och bytte om till dessa kläder, och sen in till en annan a vad ska man säga, ett jätte jätte stort rum fullt med massa olika små rum med olika bastu, en va iskall, en var jätte varm, en var med stenar man låg på. det fanns nog kanske 10-15 olika rum, så vi gick runt där och provade alla. var hur skönt som helst.

Sen så fanns det en restaurante som vi åt på, men maten var jättestark, jag beställde först något med nudlar, men jag fick lämna tillbaka den för det gick inte äta så jag tog en sallad istället. Vi har bilder och annat från denna dag så att ni vet, det kommer komma upp:)
Och på facebook oxå=)

Åter igen, sen fanns det ett stort rum igen med massa olika pooler, där man kunde få massage av vatten, en var väldigt is kall och massa olika, nästan samma som basturna.

Åh det var en så helst underbar kväll med tjejerna, det går inte beskiva,.

Ne nu är klockan mycket och jag måste sova för att orka med dagen imorgon=)
Ha det underbart<3


Bra dag i Washington igår

Igår åkte jag och Paulina till Washington, vi tog bilen en liten bil och sedan åkte vi metron, för det är för långt att ta lilla mini cooper till Washington,

Det var bra väder och allt var perfekt, jag fick någa bilder på vita huset och sånt, kommer ladda upp det ikväll, för jag har inte hunnit ladda över bilderna än på datorn.

Idag arbetar jag själv för första gången för nu är Paulina inte längre en au pair, men hon bor fortfarande här, hon åker hem på torsdag.
Jag har redan fått prova på att vara stark och stå för min "makt". tjejen försökte få mig att gå med på att hon skulle få se tv 1 timme före att hon skulle läsa 1 timme, men så är det inte. Hon vet reglerna och jag vet, men ändå försökte hon.
Men varje gång hon sätter emot något ska jag ringa pappan, och det gjorde jag och han sa att det var bra att jag ringde och han prata med henne och sa att hon va tvungen att lyssna på mig. Så vi får se hur det blir i fortsättningen.

NU ska jag gå och ta hand om tvätten^^
Hejdå

Washington dc på schemat idag!

Igår hade vi ju avskedsfest för Paulina och det var lyckat, det var roligt, men vi åt kanske lite mkt så vi var helt proppmätta hela kvällen jag och Paulina=P haha men men det händer ju inte så ofta.

Men vi hade oxå ett problem vi disskuterade vi tjejer, det va att om vi skulle åka till six flags eller inte, det är ett stort nöjesfält som skara sommarland fast större typ.
För idag skulle det regna lite, så vi diskutera fram och tillbaka. men vi sa att vi skulle åka ändå och att vi skulle bli upphämtade runt 9.
Men efter alla åkt hem pratade jag, Paulina och värdpappan och vi kom fram med ett förslag att vi kunde åka till DC, istället och kolla, gå på museum eller något annat.
För det har hänt så mkt nu de senaste helgerna för tjejerna och Paulina är trött och jag är trött för att jag inte kommit in i tiden än känns det som. För jag kan inte sova längre än till halv 9- 9 och blir trött vid 11 på kvällarna, ni som känner mig vet att detta inte är normalt^^

Så vi åkte runt till tjejerna och pratade om vi kunde göra något annat, och det gick dom med på.
Vi åker till Washington DC istället idag och det är inget jag klagar på=D
Ska ta med min systemkamera och ta bilder`=P hoppas det blir en bra dag:D


Bilder på mitt hus

Jag vet nog att ni är lite nyfikna på hur jag bor, så jag hade tänkt lägga upp lite bilder jag tagit,
Idag fick jag även en mobil som jag ska använda här i USA, jag får 200 timmar i månaden om jag får över det ska jag betala. =P
Kl 4 idag ska vi oxå ha ett avskedsparty för Paulina som åker hem på torsdag.


Liten del av framsidan.


Baksidan




Mitt rum,



Min lilla toalett:P



Soffan är mkt skön=)

Den sista bilden får bli på tv:P




Det var de bilder jag visar er för denna gången=)

Nu ska jag gå upp och se om dom behöver hjälp inför partyt=)
Hejdå<3

Första veckan gjord=)

Idag är det då fredag, och för nästan exakt en vecka sen kom min värdfamilj och hämtade mig på tyson corner.
Det har varit väldigt bra här, men ibland har det varit lite problem med barnen att dom inte lyssnar, men vilket barn lyssnar jämt på allt??

Sen är det lite jobbigt med värmen, man kan inte göra allt man vill för att det är för varmt, och den lilla klarar inte av att va ute i solen så mkt, så vi har fått dela på oss och tatt hem den lilla och en stannat med dom stora barnen ute.
Ja denna vecka har som sagt gått till att lära sig massa, hur man ska göra med barnen, vart allt ligger och a ni vet allt som är vardag.

Idag var vi med om thounderstorm :D haha det va lite coolt, jag vet inte hur mkt men hela road 50 för full av regn, och den är större än E20, och vi var såklart ute och åkte för att jag skulle lära mig vart skolan är, vi har åkt dit nu några gånger i veckan så att jag vet säkert vart den är.
Shit alltså,det regna massor, och vi såg blixtrar och det mullrade, men efter typ 5-10 min var det över så nu är det fint väder igen=)

Ikväll ska vi åka ut ett gäng tjejer och se på någon konsert, och umgås=)
Jag gillar dom starkt dessa tjejer, men Paulina åker ju hem på torsdag, och två av dom andra åker inom 3 veckor, så det är bara jag och en tjej kvar. Och hon är kvar här i 2 år för hon ska börja läsa. så henne har jag kvar och hon är underbart snäll och rolig=)
Kommer bli ett mycket roligt år men det kommer oxå vara ett tufft år.

Måste tacka Ulle att hon åt tårtbiten åt mig;) hoppas du fått fina saker, jag kan kanske hitta något och skicka senare till dig=)
Har vart lite mycket nu med att lära sig allt och sånt, Så jag kommer svara på brev och allt sånt när jag fått i ordning på allt. Ni får vänta ett tag=) heeh

Ha det underbart
Kramar från South Riding

Dagens program

Jag har precis fått den lilla att sova=) så nu har jag lite fritid, dom andra är och köper presenter till deras kompisar för de ska på kalas.
Vid halv 1, ska vi åka till pappans jobb för han har något event där vi ska gå på, det är med massa vatten och annat,
Det blir nog skoj=)

Igår hade jag en bra kväll med massa kompisar, eller vi va 4 tjejer=) prata och gick runt i affärer och sånt, så det var lyckat.

Jag vet inte riktigt om jag har något mer att berätta, eller jo jag måste säga ett stort GRATTIS till min moster Ulle som fyller år 21 augusti=) Saknar dig<3, hoppas du får en bra födelsedag utan mig;)

Här kommer lite bilder från museumet igår=)





Paulina, jag och våra hoskids, och några kompisar=)








Så det var några bilder från igår=)
Ha det bra allithop<3


Snabb uppdatering=)

Jag hinner nog med en snabb liten uppdatering innan jag åker, jag och några tjejer ska åka och se på bio och sen käka, bara umgås och ha kul:)
Har riktigt kul här, idag var det så varmt så vi visste inte vart vi skulle gå, vi var på en stor lekplats men sen var vi tvugna att gå hem för att det blev så varmt som en öken eller mer, och det stora pojken hade knappt energi för att gå hem, Paulina och den lilla pojken hade gått hem lite tidigare för att det var varmt och han behövde sova.

En annan rolig sak som hänt idag var att vi åkte till ett museeum det var en flyg och rymd museeum. riktigt cool måste jag säga, kan lägga upp lite bilder senare någon gång=)

Måste bara säga tack för att ni skriver fina saker till mig i min blogg=)

Måste sticka nu, men ha det underbart=D


Mina hostkid=)

Tänkte om ni ville se bilder på mina barn jag tar hand om=)
Här kommer dom, jag hinner tyvärr inte skriva om dagen nu så, kanske ikväll eller nått. Kanske blir tråkigt om jag skriver om varje dag^^ haha
Så det får bli en liten minskning på bloggandet^^
Men det är kul att skriva om vad som hänt ,men kanske inte för er som läser eller vad tycker ni??



Lilla pojken=)



Mellan tjejen=)




Den äldsta pojken=)

Jag vill inte skriva ut namnen hoppas det är okej=)

Nu ska jag och Paulina åka ut och fixa lite sen åka till en kompis=)

Ha det bra=)
Kram


Första dagen på jobbet:D

Idag var det min första "riktiga" arbetsdag, aa då jag och paulina hade barnen själva.
Och den första vecka nu är det bara att försöka få in allt i huvudet så att man kan allt själv sen när hon åker nästa torsdag.:P

Dagen har gått bra men a inte perfekt men det är den aldrig, men aa jag ska inte gå in på alla detaljer men aa,
Vi har gjort massa här hemma och sen så va vi och fixa bilen och va på ett köpcenter undertiden och lämna sen några saker till Hunter.

Nu när jag slutat ska jag a sitta här lite och sen om typ 40 min ska jag träffa Erica:) en annan tjej från sverige som bor här=) vi ska åka runt lite och aa lära känna varandra och jag lära känna området=) hehe väldigt snällt av henne=)

Ne nu ska jag inte skriva mer men ni får ha det så bra=)
Jag saknar er där hemma<3

Väldigt roliga dag med paulina=)

Jag är riktigt stolt över mig själv idag=)
Har gjort väldigt många saker=P vart på starbucks för första gången, och det var faktiskt gott mamma=P
orkar inte förklara vad det var jag drack men typ en kall (kan inte stava namnet men) capochino?

Sen va vi på ett köpcenter och jag köpte mina första kläder i usa:P haah två linnen, sen köpte vi ett spel tillsammans till H som fyller år snart=) sen så åkte vi till något annat köpcenter för att lämna tillbaka en sak som paulina köpt, och då passade jag på att köpa shampoo och sånt=P
Sen typ åkte vi till något ställe och åt och det var riktigt gott,
Ni kanske inte orkar höra allt i detaljer men:P
A sen tillslut åkte vi och träffa två av Paulinas kompisar och dagen har varit helt underbart,
Och vädret är väääldig varmt och skönt, jo just det jag glömde och säga att jag körde the mini cooper för första gången:D
riktigt stolt är jag=) haha
ne nu ska jag gå och sova^^ det är ju första dagen att jobba imorgon:P

Ha det underbart=)
kram

Lite bilder från min lilla tid i USA=)

Som jag sagt tidigare så vill jag att ni ska se lite bilder från tiden jag varit här nu i usa, det är nästan en vecka, och den veckan har varit väldigt kul, först startade jag på en au pair skola som jag träffade väldigt bra vänner=)
Familjen är underbar och jag kommer klara detta det vet jag, det va en liten jobbig stund igår men jag klarade det och nu är allt bra igen=)

Så här kommer bilderna :


Hanna, jag och Julia på planet=)

                                     
Här ser man huset där matsalen är                                                   Några få au pairer på trappan, vi var 285 st


                                      
Såhär såg för det mesta vår fritid ut,                                                   mitt klassrum
alla sitter med datorerna:P


                                       
Sara, Evelina, Hanna, Julia och jag i aulan:P              Fick besök av en amerikans polis, väldigt rolig=)


                                                              
min lärare joyce                                                                                  new york

                                                      
ground cero, där world trade center                                                frithetsgudinnan
stod


         new york från färjan


detta får bli den sista bilden=) hoppas ni gillade det=)

Ha det bra


Träffa familjen=)

Igår var det den stora dagen som alla au pairer väntat på. Dagen då man träffar sin familj för första gången.
Alla var såklart jätte nervösa och ville göra sig så fina som möjligt för att göra ett bra första intryck.
Jag och nästan hela min klass skulle åka buss, i ca 5 timmar för att komma till den mötesplats våra familjer skulle komma till.
Det var lite stressigt på morgonen, man var tvungen att se till att man hade med sig all sin packning, städat rummet och checkat ut och annat, och så hade vi även ett möte med alla au pairer.
Sen var det jobbiga att säga hejdå till alla vänner man träffat. jag ska säga att jag har vart med 3 underbara numera väldigt bra vänner=) Julia, Evelina och Hanna=) sen så har vi även träffat andra roliga oxå=),

Det har vart lite tråkigt men en sak på skolan iaf, i och med att typ hela skola bestod av tyskar så har man hållt ihop i de länder man kommer ifrån, och det kanske inte är jättebra men , ajaj jag träffade väldigt roliga och snälla svenskar iaf=)
Längtar redan att få träffa er;)

Våra familjer hade fått reda på att vi skulle vara framme 6 med bussen men vi hade en tid på 4.15 men vi kom typ 4.30 men aa dom fick reda på det till slut och det gjorde att familjerna kom lite sent. Men vi stod och väntade tillsammans,
Jag blev upphämtad näst sist^^ haha men men,
Familjen är jättesnäll, och vi åkte och åt direkt och maten var jättegod och första intrycket var väldigt bra måste jag säga. Jag var väldigt nyfiken på hur huset skulle se ut och så, det var jättefint som på bilderna, jag ska försöka kanske imorgon och ta lite bilder och visa hur det ser ut men det har vart så mkt idag så jag orkar inte göra det nu^^

Jag funderar iaf på göra en inlägg sen där jag lägger upp lite bilder från skolan och new york tour och massa annat=)

Ha det underbart=)<3

New york tour:D

Jag har haft en helt underbar dag idag=)
Vi hade först class och sen fick vi ta en lunchbox och sätta oss på bussen som tog oss till new york och där hade vi en guidad tur=) vi såg allt man ville se, frihetsgudinnan och ground cero, och massa sånt =) tog nog över 200 bilder eller nått=)
och så har vi sett new york från ovan:D vi var på top of the rocker. och det var helt underbart=) men det var lite molningt så det var lite trist men, aja, jag har inte tid med att lägga upp bilder nu så det får bli när jag kommit fram till familjen och aa spenderat lite tid med dom senare, så bilder kommer att komma upp, jag lovar=)
Jag var under den här dagen med Evelina och Hanna, det var jättekul, vi har ätit väldigt god mat, vi åt på tob´s steakhouse, nära broadway =)

Sen fick vi oxå höra att vår kära vän Julia kommit bort men hon klarade upp det och kom till rätta tillslut när vi skulle mötas igen på bussarna och tur var det=) Tycker synd om dig Julia, men jag vet att du klara dig och det känns skönt=)
Hopppas att du blir bättre på att hitta i New York sen;) haha

Imorgon bär det då av till värdfamiljerna och jag börja bli väldigt nervös nu ska jag säga, jag tror att jag inte kommer sova så många timmar ska jag säga haha men men vi får väl se=)
Ne nu ska jag nog börja packa iordning så att är klart tills imorgon, för vi är rätt stressade imorgon, och sen ska jag sitta på en buss i ca 6 timmar, och sen kommer jag få möta familjen =) underbart

NI får ha det bra=)
Hejdå

en vanlig dag på au pair skolan

började med att duscha på morgonen, vi alla kom på att det var mycket bättre att göra det på morgonen än på kvällen innan, för man blir så j***** varm under kvällen för det är sjukt varmt i rummen.

Sen så hade vi fruskost och sen massa lektioner, det har varit lite segt idag tyckte jag men aja, sånt är livet,
vi har gjort ett arbete om en viss åldersgrupp, jag fick 2 år med 4 andra tyska tjejer^^
I början var det lite jobbigt för dom pratade bara tyska, men sedan började prata mer och mer engelska och med mig så det var väldigt trevligt i slutet och vi skrattade och hade det roligt=)

Senare på kvällen eller a runt 7 så samlades vi i en stor aula och då kom en polis och pratade om vad man fick göra och inte, detta låter dock väldigt tråkigt, men det var det absolut inte, för det var nog den roligaste polisen jag träffat=)
A det går inte att förklara hur det var men vi skrattade vääääldigt mycket iaf=)

Julia blev lite orolig för vart hon skulle bo och sånt så vi stannade och pratade med polisen lite, han var väldigt snäll och tog hand om oss=)

Nu har vi kommit till våra rum igen och sitter här och checkar läget=) vi fick dock lite panik då vi såg något äckligt vidrigt kryp i vårt rum och vi fick som sagt lite panik men vi lyckades döda den^^^
haha, men men

Ni får ha den underbart=)

Kram får sofia

Första dagen på au pair skolan

Vi började med att äta frukost och sen började första lektionen och där fick vi presentera oss för dem andra. och massa olika saker =P sen har det bara rullat på med massa lektioner och pauser och sånt=)

Det har varit en läroligt, det är mycket varmt kan jag lova. men det är väldigt roligt, jag vet inte vad jag ska säga mer,
Om ni har några frågor är det bara att ställa dom så svarar jag så fort jag kan=)

Jag har även fått en present från min värdfamilj med massa olika saker i =)
Väldigt snällt av dem, och sen betalade även min resa till  NY tour som vi ska på torsdag=)
Jag längtar till att få komma till min familj nu=)

Ne nu ska jag ta en dusch för det är riktigt varm och sen försöka sova.

Ha det underbart=)


Destination USA!!

Here we go!!!
Jag var ute med Malin hela kvällen tills jag skulle åka morse, 03.15 ca. Flyget gick 7.30 från Landvetter.
Ska säga att det var väldigt skönt att ha bestämt träff med både Julia och Hanna på flygplatsen. Så när jag stod där och väntade med min familj kom det fram en tjej och fråga om det var jag som var Sofia, det var Julia som kom. Vi stod och pratade lite och sedan sa jag hejdå till min familj, det var väldigt jobbigt, men jag försökte verkligen att  hålla tårarna inne för jag vet att det bara skulle bli värre om dom kom ut, och jag lyckades.
Jag såg på mamma att hon var jättenära att få, så det var jobbigt att titta i ögonen, jag förstår att det är jobbigt för henne, (dig mamma) men vi klarar detta och vi får prata på skype och annat=)

Aja åter till resan, vi åkte först till Frankfurt och vi 3 svenskar fick sitta vid varandra på både flygen, vi hade en väntetid i Frankfurt på ca 4 timmar, men vi klara oss igenom det med mycket prat, och kortspel och annat=)
Sen kom den långa flygturen till USA, vi var alla nervösa men oxå nyfikna på hur det skulle vara.
I usa möts vi av en passkontroll där dom var väldigt sega, men allt gick bra och vi kom alla igenom och sedan kunde hämta alla våra väskor.
I USA möttes vi även av en värme av dess like, det var ungefär 35 grader enligt vår busschaufför som vi frågade.
Vi åkte med buss i 2,5 timme tror jag det var till Au Pair Training School i Oakdale.

När vi kom hit möttes vi av en snäll personal som tog hand om oss och sa att vi skulle göra iordning en liten väska med alla våra saker som vi behövde här och sedan ställa dom stora väskorna i ett rum som de låser. vi får tillgång till detta rum vissa tider på dagarna så att vi kan hämta saker om det behövs. Vilket jag behöver^^ jag glömde att flytta med schampoo och balsam, men jag har snälla vänner som lånade ut till mig=)

Vi var på ett snabbt möte om vad som gällde på vårt campus och vad som skulle hända, vi fick även lite och äta oxå, det behövdes kunde jag säga, Sen kom den värdefulla duschen=)
Det var väldigt skönt, och nu sitter vi och skriver detta och ska snart gå och lägga oss för att orka med dagen imorgon oxå:)
Vi har blivit indelade i klasser beroende på vart man bor, jag tror att jag kom i grupp 4 eller så var det 5:P Får ta reda på det imorgon:)
Sen har vi svenskar bestämt att försöka prata engelska, det sa även vår personal att vi måste göra men det är nästan ingen som gör det ändå, men vi ska försöka vara bra på det och visa att vi lyssnar:)

Ha det underbart där hemma så hörs vi senare=)
Många USA kramar från Sofia


Underbar avskedsfest!

Ett stort tack till alla vänner som kom igår på min avskedsfest.
Det betydde enormt mycket<3
Jag förstår att man kanske tycker och tänker att jag inte pratade med er, men det var mycket folk och jag visste inte vart jag skulle gå när folk ropade på en hela tiden, Tyckte det var väldigt jobbigt, och jag kände att jag inte räckte till.
Men jag hoppas att ni förstår det.
Och jag kommer ju tillbaka=)
Ni får alltid kontakta mig på något sätt det uppskattas väldigt mycket.

Och ni skrev väldigt fint i min lilla gästbok<3
TACK<3<3
Kommer sakna er allihop!


Här kommer lite bilder från festen=)


Sofia, Emelie och Michelle




Michelle och jag




Carro och Micke!




Johan =)


Gaby, Bella, Jag och Angelica=)



Sofia och jag.

Nu hinner jag tyvärr inte lägga upp mer bilder måste kolla packningen och massa=)
Men jag kanske hinner skriva något när jag är i Frankfurt och väntar=)

Avskedsfest

Idag har jag avskedsfest för släkt och sen vännerna, släkten åkte för ett tag sen,
Tack för presenter och alla fina ord ni skrev i boken, det betyder väldigt mycket.
Kommer sakna er men jag kommer ha ett underbart år=)

Tänkte lägga upp några bilder här från vår lilla fest ute i trädgården i stålander solsken=)



Här var några bilder iaf=)

090807

Hej=)

Nu har jag packat klart nästan allt, det är bara lite saker som ja fortfarande ska använda som ska in i väskorna:)
Idag har jag fört över massa till min externa hårddisk och rensat lite på datorn, och sedan packat om så allt är bra.
Sedan åt jag och pappa ute i trädgården, det var hur underbart som helst:=)
Nu sitter jag och väntar på att en kladdkaka ska bli klar, vi bakar tills imorgon,
Ska ha avskedsfest för först släkten och sen några vänner på kvällen=)

Nu ska jag lägga mig ute och läsa lite hade jag tänkt:)
Sen göra iordning mig för att åka och fira bella kl 7=D
Ha en skön kväll:)

Rolig lek i bilen

Jag och Malin har precis gjort ett nytt äventyr:=) men denna gången var vi i bilen under hela äventyret. Det började med att vi åkte runt lite i staden och sen sa malin att jag skulle bestämma vart vi skulle åka.
Vi kom sedan på att jag skulle ha en tröja över ögonen så att jag inte såg något.
Leken går ut på att man ska säga t.ex. 10 st riktningar (vänster, höger eller rakt fram) och sedan får man gissa vart man stannat. Det är väldigt bra att börja i en rondell först och köra runt lite så att man vilseleder den som ska gissa.

Första gången jag körde kom vi till en gammal klasskompis Michelle i stenhammar, det var lite coolt^^
Sen fick vi även med Marcus och Christopher in i bilen och jag körde en gång igen först och då kom jag till hasslösa byggdegård^^  haha
Marcus kom till värmevärket typ, och Christopher netto. Malin har tyvärr inte provat själv att gissa än men vi får ta det någon natt nu innan jag åker.

Men detta är absolut värt att prova om man inte har något att göra =D

Ha det underbart=D

gästinlägg

Hej =)
Mamma ville så gärna skriva ett gästinlägg hos mig så jag lät henne göra det.

Här kommer hennes inlägg:

Nu är det inte många dagar kvar innan Fia åker till USA. Under de sista dagarna har hon visat talanger som vi inte har sett förut! I tisdags lagade hon jättegoda köttbullar och idag bullar. Synd att hon inte har visat sina kulinariska talanger innan. Men vi får hoppas att de finns kvar när hon kommer hem.


I går var vi i Hunnebostrand tillsammans med faddrarna och delar av deras familjer. Det var mycket sol och bad (trots mycket röda maneter). När vi var hemma vid 22tiden var vi mycket trötta efter en heldag på kusten. Efter en god dusch var sängen väldigt skön.


Idag lunchade hela familjen tillsammans, vi åt kinamat. Fredrik klagade på en del familjemedlemmar som inte åt upp hela sin portion. Efter lunchen gick mor och dotter en sista? shoppingrunda, det kostar att åka till USA har både jag och Sofia upptäckt i sommar. En annan upptäckt som Sofia har gjort att hon hade väldig mycket kläder i sin garderob. Det blev en svart sopsäck som ska skänkas bort. Brorsan Fredrik ska kanske ta med sig en del till Zambia i november.


Det kommer att kännas tom här hemma när Fia har åkt. Men som tur är finns det Internet och Skype. Sofia och jag har testat Skype här hemma. Hon satt i vardagsrummet och jag i sovrummet!! Nästa gång är det betydligt längre mellan oss.


På lördag är det avskedskalas i två omgångar i vår trädgård. Först är det släktingarnas tur och senare på kvällen är det kompisar. Det blir många hamburgare som Kjell får grilla. Men det gör han så gärna.


Ha ett härligt år i det stora landet på andra sidan Atlanten. Försök att få uppleva den amerikanska kulturen och skaffa många kompisar. Res mycket om du kan. Du kommer att ha många minnen och fina bilder med dig hem. Vi ser fram emot en kväll i USAs tecken när du kommer hem.


Stor puss och kram från mamma.


packa, jobbigt? ja

ja nu är det 6 dagar kvar tills jag sticker, och jag håller på nu att packa och mitt rum är fullt med kläder i olika högar.
En hög för sånt jag ska ha med mig, en för att ha kvar i Sverige och en för att skänka bort. Det är väldigt jobbigt att bestämma vad som ska bort och inte.

Men det är ändå rätt skönt att veta att snart är jag iväg=D
ska även laga köttbullar idag oxå,

Sen när angelica slutat ska vi va och även malin, vi ska ta kort och sånt:=)

Ne nu måste jag fixa lite med kort och annat:) ha det bra=)

kram



RSS 2.0